Trend Micro breidt mogelijkheden van zijn AI-gedreven cyberbeveiligingsplatform Trend Vision One uit

Eva Chen, CEO: “De belofte van AI is alleen krachtig als het wordt beschermd.”

Amsterdam, 8 mei 2024Trend Micro, leider in cyberbeveiliging, introduceert nieuwe AI-gedreven functionaliteiten in zijn Vision One-platform om organisaties die AI gebruiken beter te beveiligen en de risico’s die gepaard gaan met de massa-adoptie van AI-tools beter te beheren.

Eva Chen, co-founder en CEO van Trend Micro: “Grote vooruitgang op het gebied van technologie gaat altijd gepaard met nieuwe cyberrisico’s. Net als de cloud en elke andere nieuwe technologie sindsdien, is de belofte van AI alleen krachtig als deze goed wordt beschermd. Onze nieuwste platformupdates bieden beveiligingsteams meer efficiëntie en duidelijke richtlijnen voor het gebruik van AI.”

Diensten én mensen beveiligen

Trend introduceert nieuwe mogelijkheden om elk persoon te beschermen die toegang heeft tot publieke of private generatieve AI-diensten binnen organisaties. Dankzij de nieuwe elementen in Trend Vision One – Zero Trust Secure Access (ZTSA) zet Trend zijn leiderschap voort, als de eerste leverancier die zich richt op het beveiligen van AI-diensten én de mensen die ze gebruiken:

De nieuwe mogelijkheden in Trend Vision One, die voortbouwen op de jarenlange inzet van AI om klanten beter te beschermen, helpen de menselijke risico’s te beheren die inherent zijn aan AI-gebruik. Deze nieuwe mogelijkheden zijn aanvullingen op bijvoorbeeld het contextualiseren van waarschuwingen en het decoderen van complexe scripts, het aansturen van query's voor het opsporen van dreigingen die kunnen helpen credential phishing uit te roeien en het aanbevelen van aangepaste responsacties.

Dave Gruber, hoofdanalist bij Enterprise Strategy Group: “Naast het opstellen en verfijnen van beleid voor AI-governance hebben beveiligingsteams effectieve mechanismen nodig voor het identificeren, monitoren en implementeren van controles voor AI-gebruik op zowel individueel als organisatieniveau. Beveiligingsleveranciers zoals Trend Micro hebben jarenlange ervaring in het werken met AI en een bewezen staat van dienst in het leveren van oplossingen voor het monitoren en implementeren van netwerk-, web- en cloudcontroles. Zij kunnen beveiligingsteams helpen om AI snel te adopteren om bedrijfsdoelstellingen op een veilige manier te versnellen.”

Trend hanteert een robuust, verantwoord AI-model en gelooft dat alle leveranciers van beveiligingsoplossingen een verantwoordelijkheid hebben om ervoor te zorgen dat technologieën worden ontwikkeld en gebruikt op ethische, transparante en controleerbare wijze. Het cyberrisico dat gepaard gaat met AI geldt ook voor leveranciers van beveiligingsoplossingen.

Trend is een vertrouwde partner van wereldwijde adviescommissies voor wetshandhaving en beveiliging. Met trots heeft Trend begeleiding geboden aan het Amerikaanse Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) bij het ontwikkelen van zijn Zero Trust Maturity Model (ZTMM), dat organisaties helpt om opkomende technologische integraties in hun projecten te beveiligen. Daarnaast is Trend een trotse ondertekenaar van het ‘Tech Accord to Combat Deceptive Use of AI in 2024 Elections’ om desinformatie te bestrijden.

Tijdens de RSA Conference 2024 zullen onderzoekers van Trend twee sessies presenteren over AI threat intelligence.