Trend Micro door Canalys erkend als Security Champion voor het kanaal

Trend geprezen voor het versnellen van de groei en competenties van partners

 

Amsterdam, 1 februari 2024 - Trend Micro, leider in cyberbeveiliging, is benoemd tot Champion in de Canalys Global Cybersecurity Leadership Matrix 2023. Het channelprogramma van Trend is een van de breedste in de markt, beschermt klanten in 69 landen en is nu gepositioneerd als de nummer 1 op de lijst met 30 cyberbeveiligingsleveranciers die beoordeeld werden door Canalys.

“Met de ontwikkeling van zijn nieuwe partnerprogramma, groei van het aantal AWS CPPO partners met 40% en een toename van 46% van MSP’s die Vision One gebruiken, heeft de business van Trend allesbehalve stagnatie laten zien”, aldus Matthew Ball, Chief Analyst bij Canalys. “Om deze matrix samen te stellen, kijken we niet alleen naar het sentiment onder partners en schattingen van de business. We willen continu momentum zien van leveranciers om het gemak van het zaken doen te verbeteren, groeikansen te stimuleren en partnertraining te verbeteren. Trend blijft uitblinken als een channel thought leader en innovator.”

Om benoemd te worden tot Champion in de Canalys Global Cybersecurity Leadership Matrix, moeten beveiligingsleveranciers hoge en consistente benchmark scores hebben, een groot aandeel hebben in de wereldwijde markt en sterke marktprestaties, visie, leiderschap en flexibiliteit laten zien.

Canalys heeft in zijn oordeel ook het aankomende opnieuw ontworpen Trend Partner Program meegenomen. Dit programma richt zich op het versterken van specifieke partner business-modellen en het versnellen van groei en competenties. Leadgeneratie, een nieuw Partner Capability Model en Partner Digital Experiences zijn allemaal belangrijke elementen. Competenties omvatten Incident Response, Managed Security Services en Professional Services.

Kevin Simzer, COO bij Trend: “Wanneer onze partners en eindklanten slagen, slagen wij ook. We creëren diepgaande adviezen op maat voor partners en houden ze op de hoogte van het voortdurend veranderende dreigingslandschap. We hebben duizenden risicobeoordelingen uitgevoerd met meer dan 800 partners om meer waarde te leveren en hen te helpen om veerkrachtiger te worden. Onze eenduidige visie voor platformgebaseerde beveiliging resoneert duidelijk en help de wereld veiliger te maken voor iedereen.”

“De erkenning van Canalys voor ons vernieuwde Trend Partner Programma benadrukt onze niet-aflatende toewijding aan het versterken van onderscheidende businessmodellen van partners, het katalyseren van groei en het verbeteren van competenties”, aldus Christina Decker, Director Strategic Channels Europe. “De integratie van leadgeneratie, een baanbrekend Partner Capability Model en geavanceerde Partner Digital Experiences, benadrukt ons streven naar het leveren van allesomvattende ondersteuning. We zijn trots op onze prestaties en kijken ernaar uit om onze reis voort te zetten als leider en innovator op het gebied van channel security.”

Canalys meet het partnersentiment middels zijn Vendor Benchmark Analyzer, een tool die de ervaring van channelpartners in de samenwerking met leveranciers samenbrengt en voorziet van scores die gemakkelijk met elkaar vergeleken kunnen worden. Trend behaalde een van de hoogste ratings van 84% en overstijgt daarmee het branchegemiddelde in de drie hoofdcategorieën die beoordeeld werden door partners: programma’s, sales engagement en de partner ervaring. Gebieden waar Trend excelleert zijn partnertraining (86,3%), technische ondersteuning (85,6%), accountmanagement (87,5%) en toewijding aan het kanaal (87,5%). Daarnaast overtreft Trend de vendor benchmark ratings van concurrenten zoals Palo Alto Networks, Trellix en Check Point.

Bekijk hier het volledige rapport, ‘Canalys Global Cybersecurity Leadership Matrix 2023’.