Trend Micro presenteert zijn vernieuwde partnerprogramma

 

Amsterdam, 10 oktober 2023 -  Trend Micro, leider in cyberbeveiliging, presenteert zijn vernieuwde, wereldwijde partnerprogramma. Dit nieuwe partnerprogramma stimuleert groei voor partners en zorgt ervoor dat zij nog meer waarde kunnen toevoegen voor eindklanten.

Eva Chen, CEO bij Trend Micro: “Onze partners zijn een onmisbaar onderdeel van onze ontwikkeling in de afgelopen dertig jaar. We zijn benieuwd naar wat er nog komen gaat naarmate we strategisch blijven samenwerken om de digitale wereld te beschermen. Met ons volledig vernieuwde partnerprogramma luiden we een nieuw tijdperk in van het channel. Met trots kondig ik onze gezamenlijke missie aan om partners in staat te stellen de meest veerkrachtige cybersecurity partner te worden van onze klanten door ze tijdens hun security lifecycle te begeleiden.”

Dit nieuwe partnerprogramma is gebouwd op basis van Trend Vision One en biedt nieuwe kansen voor partners om services en assessments te ontwikkelen en aan te bieden. Dit geldt zowel voor partners die zich richten op enterprise-klanten als partners die zich richten op het MKB-segment.

Klanten lopen meer risico naarmate cybercriminelen meer winst halen uit criminele activiteiten. En naarmate de vraag naar cyberbeveiliging groeit, zo groeit ook de noodzaak voor in-house vaardigheden om data, bedrijven, merken, sectoren en overheden te beschermen. Partners kunnen in dit gat springen door het leveren van services, zoals MSSP, MSP, SOCaaS, XDR, Incident Response en nog veel meer. Om hierin te ondersteunen verbetert Trend het vermogen van partners om assessments te leveren aan eindklanten. Dit omvat bijvoorbeeld Cyber Risk Assessments, nieuwe mogelijkheden van External Attack Service, Cloud Posture en Azure AD Assessments. Meer dan 800 partners hebben onze Cyber Risk Assessment Services al gebruikt om meer dan 1.400 assessments uit te voeren en er komen nog veel meer nieuwe services aan.

Anne Saunders, Global Director Cybersecurity Partnerships bij Capgemini: “Door de samenwerking met Trend Micro kunnen we de beste beveiliging en waarde aan onze klanten leveren. Door de toenemende complexiteit in het cyberbeveiligingslandschap, is samenwerking een sleutelelement voor ons succes bij het mogelijk maken van bedrijfstransformatie. We kijken ernaar uit om nog meer klanten de tools te geven die ze nodig hebben om hun organisaties met vertrouwen te beveiligen.”

Een belangrijk onderdeel van het vernieuwde partnerprogramma van Trend is kunstmatige intelligentie (AI). Het gebruik van AI stelt partners in staat dreigingswaarschuwingen en groeimogelijkheden binnen klantaccounts beter te begrijpen en beheren. Dit vergroot de waarde van een partner voor de eindklant nog verder.

Jay McBain, Chief Analyst bij Canalys: “Hybride IT-omgevingen worden steeds complexer, waarbij managed security-diensten een belangrijke driver voor het kanaal vormen. Tegelijkertijd ondergaat het kanaal een verschuiving richting cloud, diensten, marktplaatsen, incident response en advies. Het is geweldig om te zien dat Trend Micro uitgebreide ondersteuning biedt – inclusief een uitgebalanceerd Partner Capability Model – dat de weg vrijmaakt voor partners om uit te blinken in beheerde services, door gebruik te maken van de kracht van generatieve AI.”

Met het vernieuwde Trend partnerprogramma kunnen partners:

 

Het Trend partnerprogramma is gebouwd op basis van een gezonde channel-organisatie die bestaat uit meer dan 147.000 partners. Meer dan de helft daarvan heeft een brede cyberbeveiligingtraining gevolgd in het afgelopen jaar. Mede dankzij dit programma ligt dealregistratie dit jaar een stuk hoger, vooral door co-selling partners, met een groei van 42% op jaarbasis bij AWS CPPO-partners en een stijging van 46% op jaarbasis bij MSP-partners met de verkoop van XDR.

Trend blijft zich ontwikkelen en groeit samen met partners, waardoor gezamenlijke eindklanten beschermd blijven, terwijl partners winstgevend blijven en hun mogelijkheden worden uitgebreid.

Lees hier meer over het vernieuwde partnerprogramma van Trend Micro.