Trend Micro is officiële partner van het NEOM McLaren Formule E-team

Samenwerking is gebaseerd op gedeelde toewijding aan snelheid, innovatie en het beveiligen van gegevens van de auto naar de cloud

 

Amsterdam, 25 juli 2023 - Trend Micro, leider op het gebied van cyberbeveiliging, is benoemd tot officiële partner van het NEOM McLaren Formule E-team. De meerjarige samenwerking brengt de innovatieve culturen van beide partijen samen met een focus op snelheid, acceleratie en het beveiligen van complexe en dynamische omgevingen, of dat nu in een elektrisch voertuig of een wereldwijde organisatie is.

“Ik ben verheugd om Trend Micro te verwelkomen in ons team. Cyberbeveiliging is voor ons cruciaal. Met Trend Micro onderzoeken we hoe we onze activiteiten wereldwijd veilig kunnen houden. We zijn allebei merken met een geweldige synergie en ik kijk uit naar onze jarenlange samenwerking”, aldus Ian James, Managing Director, NEOM McLaren Electric Racing & Team Principal bij het NEOM McLaren Formule E-team.

Racecircuits behoren tot de meest geavanceerde omgevingen in de wereldwijde sport. Maar ze zijn ook vatbaar voor cyberrisico’s. Inzicht in gegevens van het hele ecosysteem en de mogelijkheid om deze snel te begrijpen en te gebruiken is belangrijk in iedere omgeving, maar al helemaal bij tijdgevoelige en rigoureuze activiteiten, zoals racen.

“Innovatie, snelheid en duurzaamheid vormen de kern van dit Formule E-team en Trend Micro”, zegt Dhanya Thakker, SVP Global Marketing and Sales bij Trend. “Het NEOM McLaren Formule E-team is om vele redenen een perfecte match. Onze organisaties hebben gemeenschappelijke filosofieën en samen zijn we van plan om innovatie in de branche te versnellen en de weerbaarheid tegen cyberdreigingen te verbeteren.”

De samenwerking met het NEOM McLaren Formule E-team opent de deur voor verdere samenwerking in de toekomst. Trend heeft innovatie-initiatieven specifiek voor de beveiliging van elektronische voertuigen en het detecteren van kwetsbaarheden in de voertuigen van de toekomst. Dit onderstreept de toewijding van Trend om de toekomst van autotechnologie veilig te stellen. De samenwerking met NEOM McLaren is het nieuwste voorbeeld van deze toewijding.

Het paradepaardje van Trend is zijn cyberbeveiligingsplatform, Trend Vision One. Het bedrijf beschermt meer dan 500.000 organisaties en maakt gebruik van dreigingsinformatie van meer dan 250 miljoen sensoren in clouds, netwerken, apparaten en endpoints, aangestuurd door next-generation XDR en generatieve AI.

De samenwerking begint bij de E-Prix in Londen in 2023 en duurt meerdere jaren. Het logo van Trend Micro verschijnt op de achtervleugel en halo van beide NEOM McLaren Formule E-auto’s.

Over het NEOM McLaren Formule E-team

Het NEOM McLaren Formule E-team deed mee aan het ABB FIA Formule E wereldkampioenschap voor het seizoen 2022/23 met René Rast en Jake Hughes. Gebouwd op de fundamenten van een tweevoudig winnend team van het wereldkampioenschap, neemt het voor het eerst deel aan McLaren Racing, waarmee een van de meest iconische namen in de autosport naar de Formule E-grid wordt gebracht. De Formule E is een wereldkampioenschap elektrische eenzitters met innovatie en duurzaamheid als kern. De serie racet in enkele van ‘s werelds meest iconische steden met als doel te onderwijzen, te prikkelen en te inspireren over de elektrificatie van mobiliteit. Formule E maakt deel uit van het McLaren Racing-portfolio, naast Formule 1, IndyCar, Extreme E en esports. Lees meer: www.mclaren.com/racing/formula-e/.