Aantal gedetecteerde cyberdreigingen in 2022 bereikt recordhoogte van 146 miljard

Jaarverslag van Trend Micro waarschuwt voor exponentiële groei van het aanvalsoppervlak

 

Amsterdam, 13 maart 2023 - Trend Micro, wereldwijd leider in cyberbeveiliging, constateert dat er in 2022 een enorme toename van het aantal gedetecteerde dreigingen is geweest. Het aantal nam met 55% toe vergeleken met het jaar daarvoor. Doordat cybercriminelen zich op consumenten en organisaties in alle sectoren hebben gericht, zonder daarbij onderscheid te maken, steeg de hoeveelheid geblokkeerde schadelijke bestanden met 242%

Jon Clay, VP threat intelligence bij Trend Micro: “Uit de omvang van de dreigingsinformatie van Trend Micro blijkt dat 2022 een jaar was waarin cybercriminelen ‘all-in’ gingen om hun winst te vergroten. Een toename van het aantal detecties van backdoors is bijzonder verontrustend omdat ze zich in netwerken nestelen. Om risico's over een snel uitbreidend aanvalsoppervlak effectief te beheren, hebben beveiligingsteams een meer gestroomlijnde, platformgebaseerde aanpak nodig.”

Het roundup-rapport onthult verschillende interessante trends voor 2022 en daarna:

Trend Micro adviseert organisaties te kijken naar een platformgebaseerde aanpak om zodoende het aanvalsoppervlak te beheren, tekorten aan vaardigheden en gaten in de dekking op te vangen en de kosten van point-oplossingen te minimaliseren. Dit dient het volgende te omvatten:

Ga voor een volledig exemplaar van het rapport Rethinking Tactics: 2022 Annual Cybersecurity Report naar https://www.trendmicro.com/vinfo/nl/security/research-and-analysis/threat-reports/roundup/rethinking-tactics-annual-cybersecurity-roundup-2022.