MSP's, hybride werknemers en connected cars worden geconfronteerd met cyberdreiging in 2023

Trend Micro voorspelt in zijn nieuwste rapport hoe het dreigingslandschap zich komend jaar zal ontwikkelen

Amsterdam, 15 december 2022 - Trend Micro, leider in cyberbeveiliging, waarschuwt in zijn nieuwste rapport dat cybercriminelen het komende jaar meer aanvallen zullen uitvoeren op blinde vlekken in de beveiliging van thuiskantoren, de toeleveringsketen van software en de cloud.

"De pandemie is misschien aan het afnemen, maar werken op afstand blijft", aldus John Clay, Vice President of Threat Intelligence bij Trend Micro. "Dat betekent een hernieuwde focus van cybercriminelen op ongepatchte VPN's, aangesloten SOHO-apparaten en back-end cloud-infrastructuur in 2023. In reactie hierop zullen organisaties zich moeten richten op het helpen van overwerkte beveiligingsteams door het beheer van aanvalsoppervlakten en detectie en respons te consolideren op één enkel, kosteneffectiever platform."

Volgens het rapport vormen VPN's een bijzonder aantrekkelijk doelwit, omdat één enkele oplossing kan worden misbruikt om meerdere bedrijfsnetwerken aan te vallen. Thuisrouters worden ook uitgekozen omdat ze vaak niet worden gepatcht en niet worden beheerd door de centrale IT-afdeling.

Naast de dreiging voor hybride werknemers voorziet het rapport verschillende trends waar IT-security-leiders in 2023 op moeten letten, waaronder:

 

Trend Micro raadt organisaties aan deze opkomende dreigingen in 2023 te beperken via:

 

Download hier een volledig exemplaar van het rapport Future/Tense: Trend Micro Security Predictions for 2023.