Trend Micro treedt toe tot Cyberveilig Nederland

Lidmaatschap van Trend Micro moet leiden tot betere security awareness in Nederland

Amsterdam, 28 maart 2022 - Trend Micro, wereldwijd leider in cybersecurity, is lid geworden van Cyberveilig Nederland (CVN). CVN zet zich onder andere in voor het verbeteren van kwaliteit en transparantie in de cybersecuritysector door kennis en kunde te delen. Trend Micro wil met het lidmaatschap de security awareness in Nederland naar een volgend niveau tillen door middel van deze kennisdeling.
Petra Oldengarm, directeur bij Cyberveilig Nederland: “We zijn ontzettend verheugd dat Trend Micro lid is geworden van CVN. Het bedrijf heeft jarenlange ervaring en veel kennis op het gebied van cybersecurity en draagt de kernwaarden van onze vereniging ook actief uit. Alleen door actief samen te werken maken we Nederland digitaal veilig. Trend Micro is hierin een belangrijke speler.”

Trend Micro werkt internationaal op elk niveau met diverse partijen samen, zoals Interpol, Europol en andere organisaties die de wereld zonder winstoogmerk en commercieel belang veiliger willen maken. Ook op lokaal niveau werkt Trend Micro samen met IT security-partijen om Nederland digitaal weerbaarder te maken.

“Het security bewustzijn in de Nederlandse markt moet echt omhoog, want dat is nog niet op het niveau van waar we het willen zien. We zijn zowel zakelijk als privé enorm afhankelijk van IT-systemen, en staan daar helaas niet vaak meer bij stil. Awareness is de sleutel tot het voorkomen van cyberaanvallen”, aldus Pieter Molen, Technical Director Benelux bij Trend Micro. “De doelstellingen van Trend Micro en CVN, waar ontzettend veel kennis zit, sluiten naadloos op elkaar aan: CVN maakt Nederland digitaal veiliger en wij zitten al drie decennia in de beveiliging van IT-omgevingen. Je kunt daardoor spreken van een ‘perfect fit’. Zorgen dat de wereld veiliger wordt zit in ons dna.”

Ilona van Ginkel, Head of Marketing bij Trend Micro Nederland: “CVN is één van de grotere initiatieven op dit gebied en maakt de overheid en het bedrijfsleven bewuster van het belang van cybersecurity. We zijn aangesloten vanuit maatschappelijk oogpunt omdat we met onze kennis graag inzicht creëren in hoe de onderwereld zich beweegt om zo bij te dragen aan een veiliger wereld. Het recente voorval met Log4j is een mooi voorbeeld: door kennis te delen hebben we flinke stappen kunnen zetten op de Nederlandse markt. Hierdoor hebben veel aanvallers toch niet het succes geboekt waarvoor we aanvankelijk vreesden.”