Trend Micro sluit 2021 af met recordomzet

 

Amsterdam, 22 februari 2022Trend Micro, leider in cybersecurity, presenteert zijn resultaten voor het vierde kwartaal, evenals de jaarresultaten van het fiscale jaar 2021. Het bedrijf rapporteerde de hoogste nettowinst ooit van 9% jaar-op-jaar (YoY) met groei in iedere regio. Deze resultaten worden toegeschreven aan de digitale transformatie van het bedrijf, waaronder de implementatie van een SaaS-first-model, zijn klantgerichte ontwikkelingsprioriteiten en uniforme cybersecurity platform.

Over het gehele jaar 2021 zag Trend Micro een stijging van 14% YoY van het aantal klanten dat op abonnementsbasis diensten afneemt. Deze ontwikkeling wordt gedreven door nieuwe cloudmogelijkheden en de vraag naar extended detection & respons (XDR). Daarnaast zag Trend Micro in het vierde kwartaal een groei van 49% in SaaS-beveiligde geïmplementeerde instances tot meer dan 50 miljoen, inclusief bescherming van endpoints, servers, cloud workloads, e-mails en meer. Bovendien steeg de jaarlijkse terugkerende omzet (ARR) op basis van abonnementen met 30%, tot meer dan 550 miljoen dollar. De double-digit-groei in het vierde kwartaal wordt verder toegeschreven aan de vraag naar SaaS-gebaseerde beveiliging die bedrijven nodig hebben om betere en snellere bescherming te bieden tegen dreigingen zoals Log4j.

“We zijn blij de vertrouwde partner te zijn waarop organisaties en overheden vertrouwen om hun risiconiveau als gevolg van cyberdreigingen te beoordelen”, zegt Eva Chen, mede-oprichter en Chief Executive Officer bij Trend Micro. “Het moderne aanvalsoppervlak is dynamisch en zit vol onbekende dreigingen. Het gebruik van gedetailleerde informatie over het aanvalsoppervlak maakt dat organisaties zich met de oplossingen van Trend Micro beter kunnen voorbereiden op een potentiële aanval.”

Highlights 2021:

Erkenning door analisten

 

Leiderschap in Enterprise Platform innovatie:

 

Het beschermen van het Industrial Internet of Things (IIoT):

 

Expertise in Global Threat Intelligence:

 

De wereld blijven informeren over cybersecurity: