Trend Micro benoemt Orpheo Koulen tot Head of Channels and Alliances Netherlands

 

Amsterdam, 10 februari 2022 - Trend Micro, leider op het gebied van cybersecurity, heeft Orpheo Koulen benoemd tot zijn nieuwe Head of Channels and Alliances voor de Nederlandse markt. Koulen wordt in deze rol verantwoordelijk voor het onderhouden en uitbouwen van het partner ecosysteem van Trend Micro in Nederland. Hij geeft daarbij leiding aan een team strategic partner business managers die partners ondersteunen bij het adviseren van eindklanten over hun cybersecurity strategie.

Koulen is geen onbekende bij Trend Micro. Tussen 2010 en 2015 heeft hij al diverse rollen vervuld binnen het bedrijf. Voordat hij startte in zijn huidige functie als Head of Channels and Alliances werkte hij als Channel Development Manager bij cloud datamanagementspecialist Rubrik, een rol waarin hij ook nauw samenwerkte met channel partners die gespecialiseerd zijn in IT security. Daarvoor bekleedde hij een vergelijkbare functie als Channel Manager Benelux bij netwerkspecialist Cisco Meraki.

“We zijn blij dat we in Orpheo een nieuwe, zeer ervaren leider van ons Nederlandse channel-team hebben gevonden. Het is gunstig dat hij het bedrijf al goed kent. Desondanks is er de afgelopen jaren veel veranderd in de markt en daardoor ook in onze oplossingen en aanpak. Met als resultaat de totstandkoming van Trend Micro One, een unified cybersecurity platform voor het beveiligen van de hybride cloud, endpoints, email, netwerken en IoT-omgevingen, in combinatie met XDR en centrale zichtbaarheid. Daarnaast is het kanaal volledig in transformatie. En dat komt niet alleen door de verschuiving naar SaaS en cloud, maar ook door de opkomst van allerlei market places. Door het tekort aan security-specialisten en kennis bij klanten, moeten onze channel partners steeds vaker inzetten op security managed services. We hebben er vertrouwen in dat Orpheo en zijn team onze partners daarin optimaal kunnen begeleiden”, zegt Steven Heyde, Regional Director bij Trend Micro Benelux.

“De erkenning van Trend Micro’s innovaties en strategie door analisten en het marktleiderschap van zijn cloud- en XDR security-oplossingen bieden enorm veel mogelijkheden voor partners in Nederland. Het is een eer en een mooie uitdaging om hiervoor strategische partners te vinden en hen, samen met het team, in deze dynamische markt te mogen begeleiden naar successen”, aldus Orpheo Koulen, Head of Channels and Alliances bij Trend Micro.

Trend Micro Vision One
Trend Micro Vision One vormt de kern van het unified cybersecurityplatform van Trend Micro One en biedt krachtige mogelijkheden voor security operations teams om bedreigingen sneller te detecteren, onderzoeken, prioriteren en erop te reageren. Het bevat XDR, Risk Insights, centrale zichtbaarheid, threat assessment en rapportage.