Trend Micro presenteert ‘Project 2030’, een kijkje in de toekomst via een professionele videoserie

Connectiviteit, data en AI zullen de manier waarop we leven en werken fundamenteel veranderen

 

Amsterdam, 2 december 2021Trend Micro, een wereldwijde leider in cybersecurity, presenteert een visionair nieuw rapport over hoe de wereld eruit zou kunnen zien aan het begin van het volgende decennium. Daarin staat ook beschreven hoe de beveiligingssector zou kunnen reageren op de continue ontwikkelingen op het gebied van cybercriminaliteit. ‘Project 2030’ omvat naast het rapport een speciale professionele videoserie waarin een blik wordt gegeven op hoe de wereld er in 2030 uit zou kunnen zien en met welke thema’s en dreigingen we mogelijk te maken krijgen. De serie bestaat uit 9 afleveringen en is online gratis te bekijken.

In 2030 zal connectiviteit impact hebben op ieders dagelijks leven, zowel op fysiek als mentaal niveau. Cybercriminelen (en/of andere mensen die kwaad in de zin hebben) zullen deze technologische innovaties gebruiken en misbruiken, zoals zij altijd al hebben gedaan. Lees hier meer over Project 2030.

“Project 2030 is geen definitieve visie van wat zal zijn, maar een tot nadenken stemmende kijk op wat zou kunnen zijn. Een toekomst die plausibel is op basis van de huidige technologie en trends”, zegt Rik Ferguson, Vice President of Security bij Trend Micro. “We hopen dat dit kijkje in de toekomst tot discussie zal leiden binnen de security-industrie, maar ook binnen de samenleving als geheel. Alleen door zorgvuldig te anticiperen op toekomstige scenario’s kunnen we overheden, bedrijven en individuen helpen om zich voor te bereiden op de digitale uitdagingen van komend decennium.”

Het rapport en de videoserie kijken naar de wereld in 2030 door de ogen van een fictieve burger, een bedrijf en een overheid. Het biedt een gedetailleerde analyse van evoluerende cyberdreigingen en hoe deze impact zouden kunnen hebben op security-stakeholders.

Voorspellingen voor het jaar 2030 die opgenomen zijn in het Project 2030 van Trend Micro zijn onder andere:

 

Project 2030 is de opvolger van Trend Micro’s succesvolle Project 2020. Het onderzoek is samengesteld op basis van open source-onderzoek, rapporten over het dreigingslandschap van leveranciers, wetenschappelijke samenvattingen, patenten, een online-enquête op uitnodiging en een CISO-enquête. De videoserie die Trend Micro speciaal hiervoor heeft laten maken en gratis te zien is, is bedoeld om deze toekomst op een boeiende en vermakelijke manier te visualiseren en om organisaties te doen nadenken over hoe ze zich moeten aanpassen aan nieuwe realiteiten.