Trend Micro voegt Zero Trust toe aan breedste cybersecurity-platform in de branche

Trend Micro Zero Trust Risk Insights onthult en prioriteert risico’s voor betere besluitvorming

 

Amsterdam, 29 september 2021 − Zero Trust is een term die vaak wordt geroemd, maar zelden wordt geïmplementeerd door cybersecurity providers. Trend Micro brengt hier verandering in met de release van nieuwe mogelijkheden die inzicht in risico’s brengen. Deze breedste Zero Trust risico assessment-oplossing in de branche, die in een beta test met 3.500 bedrijven is getest, vormt een belangrijke component van Trend Micro’s unified cybersecurity-platform.

Een uitgebreid begrip van risico's is de basis voor effectieve beveiligingsprioritering en automatische besluitvorming over toegangscontroles met Zero Trust. Veel andere leveranciers die claimen Zero Trust in te zetten zien deze component over het hoofd in hun eigen security-filosofie. Trend Micro geeft klanten een compleet begrip van de risico’s die zij lopen zodat security-teams beter onderbouwde beslissingen kunnen maken en effectievere oplossingen kunnen implementeren, in plaats van simpelweg het ene stukje cybersecurity-infrastructuur in te wisselen voor het andere.

“Nadelen van digitale transformatieprojecten zijn vaak legacy security-systemen en een bijna onbeheersbare toename van complexiteit", zegt Joel Stradling, Research Director European Security & Privacy bij IDC. “Daarnaast wordt het dreigingslandschap steeds geavanceerder, waardoor verdedigingsstrategieën net zo complex worden. Informatie is koning, en Trend Micro's Zero Trust Risk Insights geeft CISO's een beter inzicht in het beveiligingsrisico van een organisatie, wat hen vervolgens helpt verschillende lagen van beheercomplexiteit kwijt te raken en een sterkere security posture te bereiken."

De service is gebaseerd op het complete cybersecurity-platform van Trend Micro en is ontworpen om continu het risico van identiteiten, apparaten en cloudapplicaties te beoordelen met behulp van telemetrie over endpoint-, email-, cloud-, netwerken en SaaS-applicaties. Dat risico-inzicht wordt vervolgens gebruikt om problemen automatisch te detecteren, te blokkeren of op te lossen voordat een verbinding tot stand is gebracht. Klanten profiteren daarnaast van een continue beoordeling van de security posture en volledige inzichten zonder dat daar extra apps of agents voor nodig zijn.

"Deze nieuwe oplossing voegt verdere telemetrie en zichtbaarheid van verbindingen in de hele IT-omgeving toe om SOC-teams echt te informeren", zegt Steven Heyde, Regional Director bij Trend Micro Benelux. “Het risico en de veiligheid van gebruikers, apparaten en apps kunnen gemakkelijk worden gezien en problemen kunnen snel worden geprioriteerd op een manier die uniek is voor de mogelijkheden van het Trend Micro-platform. Dit is Zero Trust in productvorm.”

Terwijl het veranderende dreigingslandschap de aandacht blijft trekken temidden van spraakmakende security-incidenten, beginnen besluitvormers bij ondernemingen over de hele wereld de voordelen van een brede Zero Trust-oplossing te beseffen.

Unieke voordelen van Trend Micro’s Zero Trust oplossing zijn:

 

Zero Trust Risk Insights biedt een scala aan overlappende services die een uitgebreid begrip van de organisatorische security garanderen.

 

Ontdek meer over Trend Micro Zero Trust Risk Insights op de website: https://www.trendmicro.com/en_nl/business/products/detection-response/zero-trust.html