Trend Micro wederom nummer één in Global Hybrid Cloud Security

Volgens het laatste IDC-rapport heeft Trend Micro driemaal meer marktaandeel dan de nummer twee.

Amsterdam, 23 juni 2020 - Trend Micro, wereldwijd leider in cybersecurity oplossingen, kondigt aan dat het de nummer één positie bekleedt op het gebied van marktaandeel voor Hybrid Cloud Workload Security in het jaar 2019, volgens IDC’s Worldwide Hybrid Cloud Workload Security Market Shares, 2019-rapport. Met een marktaandeel van 29,5%, driemaal meer dan de nummer twee vendor in 2019, wordt Trend Micro omschreven als de “dominante leider in SDC workloadbeveiliging.”

“Zoals IDC benoemt in zijn rapport is onze leiderschapspositie in deze branche geen toeval. We zagen meer dan een decennium geleden al hoe belangrijk workload security zou worden en zijn onze mogelijkheden sindsdien gaan uitbouwen,” zegt Wendy Moore, Vice President Product Marketing bij Trend Micro. “Terwijl andere vendoren luid schreeuwen over hun leiderschap, vertellen de bevindingen van IDC een ander verhaal. Trend Micro blijft werken aan zijn marktpositie met nieuwe producten en mogelijkheden, ontworpen om de groeiambities van onze klanten in hybrid cloud en cloud infrastructuur-services te ondersteunen.”

IDC definieert hybrid cloud workload security als het beschermen van VM’s en containers die binnen SDC-omgevingen draaien. Trend Micro zette al in 2009 zijn eerste stappen in dit veld door te investeren in recent overgenomen host-based intrusion-prevention en firewall software voor cloud- en gevirtualiseerde datacenter-omgevingen.

Het rapport vervolgt dat de sleutel tot Trend Micro’s positie ligt bij significante cloud-innovaties, alsmede de overname van Cloud Conformity waardoor zij klanten kunnen ondersteunen in hun cloudconfiguratie-uitdagingen. Daarnaast helpt een samenwerking met Snyk om kwetsbaarheden aan te pakken die voortkomen uit het hergebruik van open source-codebronnen door DevOps teams. 

Volgend op de overname van Cloud Conformity, een AWS Technology Partner of the Year in 2019, blijft Trend Micro zijn non-AWS-mogelijkheden uitbouwen, met ondersteuning voor VM’s op Google Cloud Platform (GCP), Kubernetes-platformbeveiliging en de integratie van container image scanning in de Google Kubernetes Engine (GKE).

Trend Micro creëerde een GCP Connector voor het automatiseren van het ontdekken en beveiligen van GCP VM-instances en werd in 2019 benoemd tot Google Cloud Technology Partner of the Year voor security. 

IDC: “Trend Micro staat niet stil bij zijn huidige positie, maar blijft investeren.” Aan het eind van 2019 lanceerde Trend Micro Cloud One. Dit uniforme SaaS-platform pakt de cloud security-uitdagingen van klanten op een holistische manier aan op verschillende belangrijke gebieden; datacenter servers en VM’s; IaaS workloads; containers en container services; cloud security posture management; cloud file en object storage services; en serverless.

De IDC marktaandeel-ranking volgt op een vergelijkbare erkenning voor Trend Micro in het Forrester Wave™: Cloud Workload Security, Q4 2019 rapport. 

Klik hier voor een gratis exemplaar van het IDC Worldwide Hybrid Cloud Workload Security Market Shares-rapport.