Trend Micro kondigt de eerste Cloud-Native File Storage Security ter wereld aan

De serverless tool biedt malware-scans aan voor de controle en beveiliging van bestanden in cloud-gebaseerde applicaties

Amsterdam, 15 december 2020 - Trend Micro Incorporated, leider op het gebied van cloud security, kondigde vandaag 's werelds eerste cloud-native en volledig serverless tool voor de beveiliging van file storage aan voor organisaties die applicaties in de cloud bouwen. Trend Micro Cloud One - File Storage Security is ontworpen om (de impact van) bedreigingen in de gehele cloudomgeving te verminderen en strikte compliance-eisen te ondersteunen.

De explosie van cloud-gebaseerde file- en object storage creëert voor cybercriminelen een nieuwe aanvalsvector waarop ze hun schadelijke bestanden kunnen richten. Cloud One - File Storage Security biedt geautomatiseerde anti-malwarescans om de bestanden veilig te houden en compliancebehoeften te vereenvoudigen.

"Wereldwijd zoeken organisaties steeds vaker naar public cloud-providers om de flexibiliteit van hun IT-infrastructuur, kostenbesparingen en bedrijfsgroei te stimuleren. Maar terwijl de provider zich enkel bezighoudt met de beveiliging van de cloud, is de klant verantwoordelijk voor alles wat zich in zijn eigen cloudomgeving bevindt", zegt Mark Nunnikhoven, Vice President Cloud Research bij Trend Micro. "Cloud One File Storage Security is een zeer schaalbare, geautomatiseerde scantool die snel kan worden ingezet zonder extra infrastructuur. Hierdoor kunnen organisaties in alle vertrouwen hun cloudbestanden en -data opslaan die aan hun cloudapplicaties zijn gekoppeld."

De tool blokkeert bekende slechte bestanden en zoekt naar verborgen of veranderende malwarevarianten. De tool kan hiervoor terugvallen op meer dan 30 jaar ervaring die Trend Micro heeft op het gebied van cyberbeveiliging en toonaangevende Threat Intelligence.

De scanner zelf is een cloud-native serverless functie met een minimale operationele overhead. Deze architectuur maakt een snelle, feilloze implementatie en flexibele integratie mogelijk met de bestaande aangepaste workflows van organisaties.

De tool komt tevens tegemoet aan diverse compliance-eisen die anti-malware scanning van cloudbestanden vereisen met behoud van data-soevereiniteit.

Met behulp van het Cloud One-platform van Trend Micro kunnen teams een reeks beveiligingsservices en compliancecontroles implementeren zonder dat dit de ontwikkeling en implementatie van flexibele clouddiensten belemmert. Deze single cloud-native beveiliging sluit naadloos aan op en integreert met bestaande AWS, Microsoft® Azure™, VMware® en Google Cloud™-toolsets.

Beschikbaarheid

Trend Micro Cloud One - File Storage Security is nu beschikbaar voor AWS S3. Binnenkort volgt de ondersteuning voor Microsoft Azure Blob-opslag en Google Cloud Storage.