Se prislistan: Så mycket kostar en rysk hackare

1080 kronor. Det är priset för att få ett Gmail- eller Hotmail-konto hackat av en professionell rysk hackare. Det avslöjar IT-säkerhetsföretaget Trend Micro i en ny rapport, som i detalj kartlägger var och hur ryska hackare systematiskt säljer brottsliga tjänster som hyllvaror till fasta låga priser. Läs vidare och få hela prislistan nedan.

Tags: rysk hackare Trend Micro Peter Szendröi Ransomeware Denial-of-service-angrepp Trojansk häst Botnet spam

Trend Micro har under en längre tid övervakat populära ryska hackarforum som antichat.ru, xeka.ru och cardingcc.com för att ta reda på vilka hackningstjänster som efterfrågas och vilka tjänster de professionella ryska hackarna erbjudande. Resultatet är följande lista, som bekräftar de senaste årens professionalisering av IT-brottslighet:

- Onlinebrottslighet är idag inte längre en hobby, utan ett sätt för brottslingar på nätet att tjäna pengar. De ryska cyberbrottslingarna ser internet som en lekplats med många utsatta webbplatser och massor av oskyddad data och vår forskning visar tydligt att de ryska underjordiska forumen drivs som en traditionell affärsverksamhet, säger Peter Szendröi, säkerhetsexpert på Trend Micro, Sverige.

Prislista

Hackning av e-postkonton och konton på sociala medier
Pris:

Gmail, Hotmail och Yahoo-mail: 1080 kronor/stk

Ransomeware/Winlocker:
Mjukvara som är designad för att frysa en dator och därefter kräva en lösensumma av användaren om han eller hon vill ha tillbaka sin dator.
Pris:
67-133 kronor

Denial-of-service-angrepp:
Hackningsangrepp mot datorer eller hemsidor i syfte att stänga ner dem.
Pris:
Angrepp som varar i en timme: 67 kronor
Angrepp som varar i en dag: 200-467 kronor
Angrepp som varar i en vecka: 1000 kronor
Angrepp som varar i en månad: 8001 kronor

Trojansk häst: Skadlig programvara förklädd till ett vanligt datorprogram för att luras och stjäla lösenord från webbläsare som Firefox, Chrome och Safari.
Pris:
53 kronor

Botnet: Ett nätverk av kapade datorer, som styrs från ett centralt kontrollcenter, och som kan användas för olika typer av angrepp.
Pris:
Botnet med 2 000 datorer: 1334 kronor

Exploits: Program som utnyttjar hål i andra program, till exempel webbläsare, för att kunna installera skadliga program eller applikationer.
Pris:
Hyr för ett dygn: 167 kronor
Hyra för en vecka: 833 kronor
Hyra för en månad: 2667 kronor

Utskick av spam
Pris:

Till 1 miljon slumpmässiga e-postadresser: 67 kronor
Till 1 miljon e-postadresser från databaser (från t.ex. dejtingsidor eller jobbdatabaser):
3334 kronor

SMS-spam
Pris:

10 000 textmeddelanden: 1000 kronor

Verktyg för Skype-spam
Pris:

267 kronor

File crypting: Tjänst som döljer skadlig kod för säkerhetsprogram.
Pris:
67-100 kronor

Test av hål i säkerhetsprogram: Tjänst som gör det möjligt att kontrollera om en skadlig fil kommer att kännas igen av olika säkerhetsprogram.
Pris:
Månadsabonnemang: 167-200 kronor

Windows-rootkit: Program som döljer vissa element och processer från datorns operativsystem.
Pris:
1947 kronor

Läs hela rapporten från Trend Micro här:
wp-russian-underground-101.pdf

Om Trend Micro

Trend Micro Incorporated är en världsledande leverantör av säkerhetslösningar för att kunna dela digital information säkert i hela världen. Våra lösningar för privatanvändare, företag och myndigheter med säkerhet i flera lager skyddar information på mobila enheter, datorer, gateways, servrar och i molnet. Trend Micro skyddar information med en smart och innovativ säkerhetsteknik som är enkel att implementera och hantera och som är anpassad för växande ekosystem. Med hjälp av våra lösningar kan företag och myndigheter skydda sina slutanvändare, datacentrum och molnresurser mot sofistikerade målinriktade attacker. Alla våra lösningar stöds av molnbaserad global hotinformation från Trend Micro™ Smart Protection Network™ och övervakas av fler än 1 200 säkerhetsexperter i hela världen.

Mer information finns på TrendMicro.SE.