Interpol henter inn IT-ekspertise

For å imøtegå alvorlige sikkerhetstrusler på nettet og et stadig mer sofistikert angrepsmønster, har Interpol inngått et samarbeid med IT-sikkerhetsleverandøren Trend Micro. Sammen skal de opprettholde lov og orden på nettet, samtidig som de skal forebygge cyberkriminalitet på tvers av landegrenser.

Tags: @TrendMicroNO #sikkerhet

Dagens sikkerhetstrusler har blitt stadig mer målrettede og sofistikerte med kriminelle nettverk som operer på tvers av globale landegrenser. Massive koordinerte dataangrep mot Nasjonalstater, banker, bedrifter og privatpersoner er kun få tastetrykk unna.

På grunn av kompleksiteten i de nye nettangrepene er etterforsking en hodepine for tradisjonelle etterforskere med tradisjonelle metoder. Den nye kriminalitetsbølgen etterlater seg sjelden spor, krever høy teknisk ekspertise og store juridiske etterforskinger på tvers av landegrenser.

Som motsvar på den økende trafikken av nettkriminalitet, har Interpol valgt å etablere INTERPOL GLOBAL COMPLEX FOR INNOVATION (IGCI) i Singapore. Denne enheten vil fungere som navet i Interpol som jobber mot nettkriminalitet og fasilitere et globalt samarbeid. Her inngår også samarbeid med private aktører som jobber med sikkerhet på nettet slik at de kan dra nytte av ekspertisen fra alle sektorer.

Trend Micro sine rolle i IGCI vil være å støtte Interpol med sin ekspertise og redusere cybertrusler. Trend Micro vil også levere kurs til Interpol, stater og ulike politiorganisasjoner i interpols medlemsland. Opplæringen vil omfatte alt fra e-lærings-moduler, klasseroms-undervisning og workshops.

For ytterligere informasjon, kontakt:
Nils Roald, administrerende direktør Trend Micro Norge, mobil: +47 930 55 457, e-post: nils_roald@trendmicro.no

Om Interpol
Interpol (International Criminal Police Organization) er en internasjonal organisasjon etablert i 1923 for å bidra til internasjonalt kriminalpolitisamarbeid. Med 188 medlemsstater er Interpol verdens største internasjonale organisasjon etter De forente nasjoner. Organisasjonens arbeid er hovedsakelig rettet mot sikkerhet og terrorisme, organisert kriminalitet, narkotikaproduksjon og -handel, våpensmugling, menneskehandel, hvitvasking, barnepornografi, økonomisk kriminalitet, høyteknologisk kriminalitet og korrupsjon.

Om Trend Micro

Trend Micro Incorporated (TYO: 4704;TSE: 4704), en global leder innen nettskysikkerhet, skaper et trygt miljø for utveksling av digital informasjon med sine løsninger for innholdsikkerhet på Internett og håndtering av trusler mot bedrifter og forbrukere. Vi er pionerer innen serversikkerhet med over 20 års erfaring og leverer topprangert klient-, server- og nettskybasert sikkerhet som passer våre kunders og partneres behov, stopper nye trusler raskere og beskytter data i fysiske, virtualiserte og nettskymiljøer. Drevet av bransjeledende Trend Micro™ Smart Protection Network™, infrastrukturen med nettskybasert sikkerhet, stopper våre produkter og tjenester truslene der de dukker opp – fra Internett. De støttes av over 1000 trusseleksperter over hele verden.

Ytterligere informasjon om Trend Micro Incorporated og produktene og tjenestene er tilgjengelig på TrendMicro.no.