Kraftig vekst i nettbanktrusler, viser ny rapport fra Trend Micro

I følge en ny rapport fra sikkerhetsselskapet Trend Micro økte den globale trusselen mot nettbanker drastisk i siste kvartal. Med 29 % flere nett-trusler rettet mot seg står nettbankene nå overfor en reell utfordring. Antall infiserte maskiner økte fra 113 000 til 146 000 i den aktuelle perioden.

Tags: @TrendMicroNO #sikkerhet

I følge Deutsche Bank er Norge på Europatoppen når det gjelder bruk av nettbank. 77 % av den norske befolkningen er nettbankbrukere, noe som plasserer Norge i den fremste rad globalt når det gjelder utbredelse av nettbanktjenester. Samtidig gjør dette oss også særlig sårbare for cyberkriminelle miljøer, viser rapporten fra Trend Micro.

- Tallene er bekymringsverdige, vi ser at gamle sikkerhetsrisikoer blomstrer, sier Nils Roald, administrerende direktør i Trend Micro Norge. Vårt eget sikkerhetsnettverk Trend Micro Smart Protection Network hadde i forrige kvartal blokkert 13 % flere sikkerhetstrusler enn kvartalet før. Selv om det er USA som er det største offeret globalt må vi ikke glemme at vi nordmenn er blant de flinkeste i verden til å bruke nett-tjenester fra bankene. Dette innebærer også at vi må være edruelige i vårt forhold til nettbaserte banktjenester.

Rapporten fra Trend Micro viser at en tydelig trend, det går mot stadig flere og hyppigere angrep mot banktjenester, og hackerne har i tillegg blitt flinkere til å regionalisere angrepen.

- Følg nøye med på sikkerhetsoppdateringer fra programvareleverandørene dine, og ha alltid den seneste oppdateringen installert, sier Nils Roald. I tillegg vil jeg anbefale alle som bruker nettbaserte banktjenester om å ha installert minst en type sikkerhetsprogram på enheten de bruker, fortsetter Roald. Selv om nettbanker i Norge er relativt trygge og flinke til å holde styr på sikkerheten for sine kunder, er det ofte menneskelige faktorer som påvirker sikkerhetssituasjonen og man bør alltid være på vakt.

Medier har den seneste tid avdekt massive svindelforsøk mot norske bank kunder. Senest for noen dager siden var det SpareBank 1 kunder som var utsatt for svindel forsøk.

- Banker vil aldri sende ut eposter med linker til hvor du skal gå for å tilbakestille passordet ditt. Vær alltid kritisk til slike henvendelser som oppgir seg å komme fra enten banker eller forsikringsselskaper. Logg deg alltid inn på nettbanken på normalt vis dersom om du vil kommunisere med din bank.

For mer informasjon om Trend Micros Q2 Rapport

For mer informasjon, kontakt:
Nils Roald, administrerende direktør Trend Micro Norge, mobil: +47 930 55 457, e-post: nils_roald@trendmicro.no

Om Trend Micro

Trend Micro Incorporated (TYO: 4704), en global leder innen nettskysikkerhet, skaper et trygt miljø for utveksling av digital informasjon med sine løsninger for innholdsikkerhet på Internett og håndtering av trusler mot bedrifter og forbrukere. Vi er pionerer innen serversikkerhet med over 20 års erfaring og leverer topprangert klient-, server- og nettskybasert sikkerhet som passer våre kunders og partneres behov, stopper nye trusler raskere og beskytter data i fysiske, virtualiserte og nettskymiljøer. Drevet av bransjeledende Trend Micro™ Smart Protection Network™, infrastrukturen med nettskybasert sikkerhet, stopper våre produkter og tjenester truslene der de dukker opp – fra Internett. De støttes av over 1000 trusseleksperter over hele verden.

Ytterligere informasjon om Trend Micro Incorporated og produktene og tjenestene er tilgjengelig på TrendMicro.no.