5 ganger flere sikkerhetstrusler på Android enn på Windows i 2012

Nesten fem ganger mer malware ble funnet på Android enn Windows i 2012, med Android malware som kom opp i 350.000 trusler i 2012. Dette ifølge Trend Micros nye rapporter for 2012: Årlig oppsamlingsrapport og mobilsikkerhet.

Tags: Trend Micro Android malware Raimund Genes

Cyber​​kriminelle har gått utover den tradisjonelle datamaskinen, rettet mot Android, sosiale medier og til og med Mac OS X med nye angrep, ifølge Trend Micros nylig utgitte sikkerhetsrapporter. Trend Micro spår at Android-trusler vil øke til 1 million i 2013.

2012 Årlig oppsamlingsrapport om sikkerhet - Utviklede trusler i en verden "etter datamaskinen"
De fleste av våre spådommer for 2012 har gått i oppfyllelse, da en kritisk masse av trusler eskalerte forbi skrivebordsmiljøet for å markere begynnelsen av tiden etter datamaskinen.

- 2012 endte med 350.000 trusler for Android. Disse oppdaget av Trend Micro. Dette var en monumental vekst fra 1000 malware for mobil som vi så på slutten av 2011. Og det tok Android kun tre år å komme opp i 350.000 trusler - i forhold til de 14 årene det tok Windows malware å komme opp i det samme volumet.

- Engelsk og russisk topper listen blant de øverste 10 spam-språkene, mens India topper listen blant de øverste 10 spam-avsenderlandene.

- Sosiale medieplattformer fortsatte å vokse som områder for bekymring, da de var utsatt for ytterligere målrettede angrep, brukere som satte seg selv i fare ved å overshare på dem, og deres legitime tjenester co-valgt for å støtte cyberkriminelle aktiviteter.

- Bedrifter og organisasjoner led av datainnbrudd og målrettede angrep i et alarmerende tempo. I en enkelt hendelse, Global Payments' databrudd, har kostnadene allerede nådd 94 millioner USD og øker fortsatt. Målrettede angrep blir hjulpet av "barna av STUXNET": Angrepskode og pakker som Flame, Duqu og Gauss, som har oppstått fra Stuxnet-angrepet for tre år siden.

- 2012 var også året for sofistikerte APT-er som Luckycat, Taidoor og IXESHE.

- Angripere la til seg en mer profesjonell praksis for programvareutvikling, i stedet for å innføre nye angrep. The Blackhole Exploit Kit (BHEK), Automatic Transfer Systems (ATSs) og Ransomware var alle raffinerte og forbedrede med nye funksjoner, på måter som ville gjøre enhver kommersiell programvareleverandør stolt.

2012 Oppsamlingsrapport om mobiltrussel og sikkerhet - Gjentakende historie
Det voksende miljøet for mobiltrusler er hovedpunktet i tiden etter datamaskinen, og nå de oppståtte trusler. Noe som også er av bekymring, er at bare 20% av eiere av Android-enheter bruker en sikkerhetsapp.

Sammen med råd for brukere og IT-profesjonelle, vil leserne finne:

- Nye data som gjelder aggressive adware i mobilenheter, samt datalekkasjer som ikke alltid er begrenset til ondsinnede apper, siden selv populære og legitime apper kan avsløre data.

- Nigeria topper listen over de øverste 10 land i fare for å laste ned skadelige apper.

- India topper listen over de øverste 10 land i fare for eksponering av personvern.

- Mobiltelefoner i Thailand lider mest blant de øverste 10 land når det gjelder de mest batteritømmende apper.

Samlet sett, 2012 utfoldet mye av det Chief Technology Officer Raimund Genes spådde
(12 sikkerhetsspådommer for 2012). Som han bemerket da: "Vårt håp om at nye operativsystemer ville gjøre verden til et tryggere sted, gikk ikke i oppfyllelse."

Rapporter er tilgjengelige @

Høyoppløste bildefiler fra hver rapport er tilgjengelige fra følgende:

Om Trend Micro

Trend Micro Incorporated (TYO: 4704;TSE: 4704), en global leder innen nettskysikkerhet, skaper et trygt miljø for utveksling av digital informasjon med sine løsninger for innholdsikkerhet på Internett og håndtering av trusler mot bedrifter og forbrukere. Vi er pionerer innen serversikkerhet med over 20 års erfaring og leverer topprangert klient-, server- og nettskybasert sikkerhet som passer våre kunders og partneres behov, stopper nye trusler raskere og beskytter data i fysiske, virtualiserte og nettskymiljøer. Drevet av bransjeledende Trend Micro™ Smart Protection Network™, infrastrukturen med nettskybasert sikkerhet, stopper våre produkter og tjenester truslene der de dukker opp – fra Internett. De støttes av over 1000 trusseleksperter over hele verden.

Ytterligere informasjon om Trend Micro Incorporated og produktene og tjenestene er tilgjengelig på TrendMicro.no.