Big data analytics er fundamentet for fremtidens it-sikkerhed

Smart Protection Network opgraderet til at kunne håndtere og forudse nye typer trusler ved hjælp af big data analytics

Tags: Smart Protection Network, SPN, Cyber Security Protection Alliance

Mængden af data, der transmitteres over internettet og opbevares i datacentre, er i enorm vækst. Ifølge IDC vil mængden af tilgængelig data vokse med en faktor 90 i løbet af de næste otte år. Samtidig stiger omfanget af malware i højt tempo. I 2008 havde sikkerhedsfirmaet Trend Micro en signaturdatabase med over en million forskellige stykker malware – i dag, fire år senere, er tallet 30 gange så højt.

Samtidig har it-sikkerhedsbranchen over det seneste års tid set et skift i den måde, de it-kriminelle arbejder på. Angrebene er blevet langt mere målrettede, og ofte er de skræddersyede til at ramme en bestemt virksomhed eller bruger. Det betyder, at det er blevet vigtigere at kunne forudse, hvor angrebene kommer fra, da det i mange tilfælde allerede er for sent, når først truslen er blevet identificeret.

En vigtig brik i kampen mod cyberkriminalitet er flere og bedre efterretningsdata samt evnen til at kunne håndtere og analysere disse. Såkaldt big data analytics forventes at blive fundamentet for fremtidens it-sikkerhed, fordi man ved hjælp af den rette teknologi og analyseværktøjer vil kunne kortlægge de kriminelles adfærdsmønstre og på den måde sætte ind, allerede inden angrebet har fundet sted.

For at imødegå det nye trusselslandskab har Trend Micro netop opgraderet den teknologi, der udgør motoren i samtlige af virksomhedens sikkerhedsprodukter, det såkaldte Smart Protection Network, til netop at kunne håndtere og forudse denne nye type trusler ved hjælp af big data analytics.

Foruden at levere bedre beskyttelse til firmaets kunder kommer Smart Protection Networks cloud-baserede analyseværktøjer til at levere data og underretninger til det nyligt etablerede International Cyber Security Protection Alliance under Europol, der har til formål at identificere og forudse fremtidens cybertrusler på fælleseuropæisk plan.

Om Trend Micro

Trend Micro Incorporated (TYO: 4704;TSE: 4704), en global leder innen nettskysikkerhet, skaper et trygt miljø for utveksling av digital informasjon med sine løsninger for innholdsikkerhet på Internett og håndtering av trusler mot bedrifter og forbrukere. Vi er pionerer innen serversikkerhet med over 20 års erfaring og leverer topprangert klient-, server- og nettskybasert sikkerhet som passer våre kunders og partneres behov, stopper nye trusler raskere og beskytter data i fysiske, virtualiserte og nettskymiljøer. Drevet av bransjeledende Trend Micro™ Smart Protection Network™, infrastrukturen med nettskybasert sikkerhet, stopper våre produkter og tjenester truslene der de dukker opp – fra Internett. De støttes av over 1000 trusseleksperter over hele verden.

Ytterligere informasjon om Trend Micro Incorporated og produktene og tjenestene er tilgjengelig på TrendMicro.no.