Trend Micro biedt meest complete security voor cloud- en container-workloads

Cloud-native security aangepast naar de wensen van DevOps voor het beschermen en opschalen van omgevingen

Amsterdam Trend Micro, wereldwijd leider in cybersecurity-oplossingen, introduceert de meest complete alles-in-één security-oplossing in de markt voor het beschermen van zowel cloud- als container-workloads. De voorsprong is het gevolg van onlangs gelanceerde container security-mogelijkheden, toegevoegd aan Trend Micro Deep Security, om bescherming naar een hoger niveau te tillen gedurende de volledige DevOps-lifecycle en runtime stack.

Containers worden in toenemende mate gebruikt en moeten worden beschermd, van virtuele servers en datacenters tot aan publieke en private cloud-workloads. Vooraanstaande organisaties brengen hun applicatie-ontwikkelteams, IT-operations en security-team samen om bedrijven te helpen bij het sneller leveren van geautomatiseerde, veilige applicaties. Trend Micro verbindt teams met technologie-tools die security integreren in het proces, waarbij wordt voldaan aan zowel compliance-behoeften als risicobeperkingen.

“Klanten beschermen hun containers al enkele jaren met onze technologie en we zijn trots dat we ons aanbod nu aanzienlijk uitbreiden”, zegt Steve Quane, Executive Vice President, Network Defense & Hybrid Cloud Security bij Trend Micro. “In tegenstelling tot veel van de eenmalige point-solutions in de markt, voorziet ons aanbod klanten van geautomatiseerde build-pipeline container image scanning, en uitgebreide runtime-bescherming voor volledig inzicht en controle. Onze sterke tool voor container- en workload-security in elke omgeving, is daarbij uniek.”

Dough Cahill, Senior Analyst en Group Director bij Enterprise Strategy Group, licht toe: “De reikwijdte van dit nieuwe aanbod kan ontwikkelaars verbazen. De voortdurende implementatie van applicatie-containers in productieomgevingen vereist beveiliging van het gehele build-ship-run-continuüm. Om die reden moet bescherming van de CI/CD-pijplijn voor container-omgevingen de functionaliteit bevatten om kwetsbaarheden, geheimen, malware en misconfiguraties te ontdekken voor vroege bescherming in het ontwikkelstadium. Ook moet het gedurende run-time kritieke bescherming bieden tegen bedreigingen voor on-prem- en cloud-host-, orchestration- en container-lagen.”

De nieuwe functies van Trend Micro’s container security-oplossing omvatten: