Trend Micro werkt samen met Interpol in strijd tegen cybercrime

Tags: cybercrime, cyberaanval, beveiliging

Vianen, 24 juni 2013 - Trend Micro, specialist op het gebied van virtualisatie- en cloud-beveiliging, kondigt de samenwerking met Interpol aan om de wereldwijde bestrijding van cybercrime te ondersteunen. Vandaag de dag zijn cyberaanvallen steeds meer gericht en verfijnd en maken ze gebruik van criminele netwerken over de hele wereld om zo in enkele minuten complexe aanvallen te kunnen coördineren.

Vanwege de complexiteit van deze cyberaanvallen, zijn de politie-onderzoeken naar cybercrime totaal anders van aard dan de onderzoeken bij traditionele misdaden. Het is essentieel voor de autoriteiten om over de juiste middelen te beschikken en samenwerkingen aan te gaan met organisaties met verschillende specialismen om zo de technische expertise, hulpmiddelen en infrastructuur te creëren die nodig is om cybercrime effectief te bestrijden en uiteindelijk de digitale veiligheid te verbeteren.

Met dit doel richt Interpol in 2014 het Interpol Global Complex for Innovation (IGCI) op in Singapore. Dit wordt het wereldwijde expertisecentrum van cybercrime om internationale samenwerking te faciliteren. De IGCI zal een alliantie samenstellen met onder andere security-specialisten uit de particuliere sector om gebruik te maken van hun expertise en middelen om zo cybercriminaliteit te bestrijden.

Eva Chen, CEO van Trend Micro en Ronald K. Noble, Secretaris Generaal van Interpol hebben op 21 juni een meeting in Lyon, Frankrijk, om de parameters van deze belangrijke opdracht te bespreken.

Trend Micro zal opleidingsprogramma’s verzorgen voor Interpol, verschillende overheidsinstanties en diverse bedrijven die verantwoordelijk zijn voor de infrastructuur in verschillende deelnemende landen. Tijdens deze trainingen zal Trend Micro zijn expertise en best practices delen om zo de digitale cybercriminaliteit aan te pakken.

Meer informatie over de samenwerking is te vinden op de blog van Trend Micro Benelux.