Trend Micro introduceert Mobile Security 3.0

Nieuwe mobiele beveiliging voor consumenten met privacy-bescherming voor Facebook

Tags: Mobile, Security, Beveiliging

Vianen, 26 februari 2013 - Trend Micro, specialist op het gebied van virtualisatie- en cloud-beveiliging, voorspelt dat het aantal kwaadaardige- en risicovolle Android-apps in 2013 zal toenemen met 185 procent. Omdat het aantal mobiele bedreigingen sterk toeneemt, wil Trend Micro gebruikers meer mogelijkheden geven om hun privacy te beschermen. Daarom introduceert Trend Micro Mobile Security 3.0 tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Met deze app biedt Trend Micro klanten die gebruikmaken van Android-smartphones en -tablets zeer effectieve beveiliging tegen virussen, datadiefstal, phishing en privacy scanning. Daarnaast is de beveiliging van Facebook-informatie verder uitgebreid.

Stijging kwaadaardige Android-apps
Aanbieders van mobiele applicaties en besturingssystemen moeten veel meer doen om gebruikers te verzekeren dat data privé blijft en met zorg wordt behandeld. Op basis van de Mobile Threat and Security Roundup 2012, voorspelt Trend Micro een aanzienlijke stijging in kwaadaardige malware in 2013. Adware en applicaties die data stelen zullen in 2013 respectievelijk de tweede en derde vorm van kwaadaardige apps zijn.

Trend Micro Mobile Security 3.0 beschikt over de Trend Micro Privacy Scanner, speciaal ontwikkeld voor het gebruik van Facebook en biedt een extra beschermingslaag voor persoonlijke informatie. De Trend Micro Privacy Scanner analyseert de Facebook-instellingen van de gebruiker en adviseert op basis daarvan over wijzigingen om de persoonlijke informatie van de gebruiker te beschermen. Daarnaast beschikt de nieuwe versie over een snellere malware-scanner en is het dankzij Trend Micro Mobile Backup and Restore mogelijk om van alle data een back-up te maken in de beveiligde cloud van Trend Micro.

“Op dit moment is totaal niet duidelijk bij apps op alle grote platformen of verzonden gebruikersgegevens worden versleuteld”, zegt Rik Ferguson, director of security research and communication bij Trend Micro. “Zelfs eenvoudige smartphone-browsers maken het voor consumenten bijna onmogelijk om te zien of zij hun gegevens op een beveiligde website invoeren. Een soortgelijke onduidelijkheid blijkt ook het geval bij besturingssystemen. Het is nu belangrijker dan ooit om consumenten te beschermen bij het gebruik van hun mobiele apparaat.”

Meer informatie over Trend Micro Mobile Security 3.0 is te vinden in het Engelstalige persbericht