Verwachting 2013: Aanzienlijke groei in bedreigingen voor Android, de cloud en devices

Trend Micro publiceert onderzoeksrapport met de belangrijkste voorspellingen voor 2013

Tags: cloud, consumerization, cyber attack, security, beveiliging

 

Vianen, 13 december 2012 - Bedreigingen op Google’s Android, de cloud en lifestyle devices met een internetaansluiting zorgen ervoor dat het gevecht tegen cybercriminelen in 2013 complexer wordt dan ooit tevoren, blijkt uit het onderzoeksrapport van Trend Micro, specialist op het gebied van virtualisatie- en cloud-beveiliging.

"In 2013 zullen mensen meer moeite hebben de veiligheid van hun gegevens op hun verschillende apparaten te waarborgen", aldus Raimund Genes, CTO van Trend Micro. "De verschillende platformen, besturingssystemen en beveiligingsmodellen zullen het voor de gebruiker moeilijker dan ooit maken om zich te beschermen tegen cybercriminaliteit."

Het Trend Micro rapport ‘Security Threats to Business, the Digital Lifestyle, and the Cloud’ schetst de tien grootste bedreigingen voor het bedrijfsleven en de consument voor 2013.

Belangrijkste voorspellingen

Overige voorspellingen

"Het goede nieuws is dat het voor security-bedrijven het juiste moment is nieuwe standaarden te bepalen. En daarnaast nieuwe oplossingen te bieden, die de ondergrondse, door cybercriminelen gecreëerde economie kan ondermijnen", vertelt Genes. “Als dat gebeurt, kan 2013 de boeken in als een cruciaal keerpunt in de oorlog tegen cybercriminaliteit.”

Het gehele rapport is hier te downloaden.