Trend Micro introduceert als eerste een geïntegreerde bedrijfsbrede DLP-oplossing

De volgende stap in databescherming

Tags: Trend Micro, Control Manager, Data Loss Prevention, Advanced Persistent Threats, virtualisatie- en cloudbeveiliging.

 

Mechelen - Trend Micro, specialist op het gebied van virtualisatie- en cloudbeveiliging, pioniert met een volledig geïntegreerde en bedrijfsbrede oplossing voor Data Loss Prevention (DLP). Het bedrijf realiseert dit dankzij de integratie ervan in hun beheerconsole, de Trend Micro Control Manager.

Nog nooit eerder waren aanvallen op organisaties zo talrijk en complex. Niet alleen worden Advanced Persistent Threats (APT’s) - ingezet om vitale bedrijfsinformatie te stelen - doorsnee, ook het ongewild dataverlies door onoplettende werknemers blijft een groot gevaar voor de veiligheid van informatie. Tel daar nog het groeiend aantal mobiele toestellen en de complexiteit van IT-omgevingen bij op, en je weet dat de risico’s alleen maar gaan toenemen.

Om hierop een antwoord te formuleren, integreert Trend Micro zijn DLP oplossing met de Control Manager voor een nog beter inzicht en overzicht, maar ook om extra investeringen of hoge operationele kosten te drukken. Geen extra endpoint agents, servers of administratieve consoles meer nodig.

De geïntegreerde DLP oplossing combineert gegevens- en risicobescherming op het niveau van de client, de server en de gateway, waardoor het mogelijk is om vanuit één centraal punt binnen het bedrijf richtlijnen te creëren, toe te passen en af te dwingen. Dit zowel als bescherming tegen dataverlies als kwaadaardige bedreigingen.

Vorig jaar evolueerde onze data protection portfolio van de endpoint naar de cloud. Vandaag zetten we met de Trend Micro Control Manager en de geïntegreerde DLP de volgende stap in databescherming. Klanten kunnen immers vanaf nu met één simpele klik richtlijnen voor databescherming uitrollen over de verschillende lagen van de bestaande beveiligingsinfrastructuur...en dit alles vanop één beheerconsole.”, voegt Patrick Dalvinck, country manager Trend Micro Benelux, toe.

Dankzij vooraf opgestelde regionale en sectorspecifieke templates voor beleidsrichtlijnen kunnen klanten snel aan de slag.

Een bedrijfsbrede data-centric bescherming:

Een bedrijfsbreed inzicht: