Internetcriminelen richten zich op mobiele platformen en cloud omgevingen

Trend Micro Threat Report geeft inzicht in internetbedreigingen van tweede kwartaal 2011

Tags: #Internetcriminelen #Android #socialmedia

 

Houten, 2 augustus 2011 – Trend Micro, specialist op het gebied van virtualisatie- en cloudbeveiliging, bericht in haar 2Q 2011 Threat Roundup rapport over de belangrijkste bedreigingen en trends van het tweede kwartaal van 2011. Het afgelopen kwartaal wordt met name gekenmerkt door de opkomst van malware voor Android en een groot aantal diefstallen van data in de cloud. Bovendien worden oplichtingspraktijken op sociale netwerken steeds geraffineerder. In vergelijking met het eerste kwartaal van 2011 werden ook complexere tools en methodes ingezet en breidden het bereik en de potentiële doelwitten enorm uit.

Facts & figures tweede kwartaal 2011


"Als het aantal cyberaanvallen in dezelfde mate blijft toenemen, dan kunnen we er zeker van zijn dat er nog veel meer personen en bedrijven nog voor het einde van dit jaar slachtoffer zullen worden van deze aanvallen. Het is dus van groot belang dat mensen maatregelen nemen om zich te beschermen tegen cybercrime", aldus Patrick Dalvinck, country manager Benelux van Trend Micro.

Om deze trend het hoofd te bieden en cybercriminaliteit wereldwijd beter te bestrijden, heeft Trend Micro begin juli - in samenwerking met andere partijen - ICSPA opgericht. De International Cyber Security Protection Alliance wil landen die kwetsbaar zijn voor hackers helpen door wetshandhavers te voorzien van meer middelen en expertise.

Het volledige Trend Micro 2Q Threat Report is te downloaden via deze link.