Trend Micro snelst groeiende contentbeveiliger

Tags: #Canalys #contentbeveiliging #IDC #Technavio #Quocirca #groeier

 

Vianen, 21 juni 2011 - Uit recent onafhankelijk onderzoek van Canalys naar de wereldwijde enterprise security-markt, blijkt Trend Micro de snelst groeiende leverancier van contentbeveiliging. De specialist op het gebied van virtualisatie- en cloud-beveiliging, maakte het afgelopen jaar een groei door van 17 procent (Q1 2011 vergeleken met Q1 2010).

Het onderzoeksrapport van Canalys (Canalys estimates, Enterprise Security Analysis 2011) heeft betrekking op de contentbeveiliging-, netwerkbeveiliging- en security management-sectoren. Uit het onderzoek blijkt dat contentbeveiliging één van de snelst groeiende sectoren is, gekeken naar de waarde voor de eindgebruiker. Trend Micro is de snelst groeiende contentbeveiliger in Q1 2011 met een groei van 17 procent, gevolgd door Kaspersky (12 procent), Symantec (6,9 procent) en McAfee (6,5 procent) .

In EMEA was het groeipercentage van Trend Micro in de markt van contentbeveiliging 13,3 procent.

Andere onderzoeken onderschrijven de sterke positie van Trend Micro. Zo benoemde IDC Trend Micro al leider op het gebied van server-beveiliging (IDC -Worldwide Endpoint Security 2010-2014 Forecast and 2009 Vendor Shares). Daarnaast stond Trend Micro nummer één op het gebied van virtualisatie security (Technavio 2011 - Global Virtualization Security Management Solutions Citation) en werd Trend Micro ook genoemd als grootste onafhankelijke beveiligingsleverancier ter wereld (Quocirca Ltd 2011 - Selected Independent IT security vendor revenues).

Eva Chen, mede-oprichter en CEO van Trend Micro: "Deze onafhankelijke onderzoeken die Trend Micro als marktleider aanwijzen, onderstrepen Trend Micro's innovatieve oplossingen op het gebied van endpoint-, virtualisatie-, en cloud beveiligingsoplossingen. Onze oplossingen beschermen wereldwijd data op miljoenen devices, endpoints en servers in fysieke, virtuele en cloud-omgevingen. Meer dan twintig jaar ervaring op het gebied van content beveiliging en het continu investeren in het ontwikkelen en verwerven van belangrijke technologieën betaalt zich terug."

Trend Micro's ervaring op het gebied van content beveiliging strekt zich uit over zakelijke, MKB- en consumentenproducten. Voorbeelden van oplossingen voor het bedrijfsleven zijn Trend Micro Enterprise Security met behulp van Smart Protection Network en Trend Micro Worry-Free Business Security. Andere producten zijn Trend Micro Titanium, Trend Micro Deep Security voor fysieke, virtuele en cloud servers en Trend Micro SecureCloud voor zowel publieke als private clouds.