Øget risiko ved brug af netbank i Danmark

Mængden af netbank-malware i Danmark er steget med 211 procent i forhold til sidste kvartal, advarer Trend Micro i ny sikkerhedsrapport. Trend Micros danske landechef opfordrer danskerne til at være ekstra opmærksomme på sikkerheden.

Tags: #sikkerhed #itsikkerhed

Den amerikanske it-sikkerhedsvirksomhed Trend Micro har registreret en markant stigning på 211 procent i mængden af netbank-malware i Danmark fra første til andet kvartal i 2013. Den øgede risiko ved med brug af netbank fremhæves som en af de største bekymringer i Trend Micros sikkerhedsrapport fra Q2 2013. Rapporten er udarbejdet af virksomhedens trusselsanalyseteam, som hvert kvartal identificerer og beskriver centrale it-sikkerhedstrusler.

I rapporten advarer Trend Micro om, at man på verdensplan har registreret en stigning af malware på 29 procent – fra 113.000 infektioner i Q1 til 146.000 infektioner i Q2. USA var hårdest ramt af malware med flere end én million tilfælde – svarende til 28 procent af verdens tilfælde. Forebyggende foranstaltninger såsom nøje overvågning af kontoaktivitet og brug af tredjepartssikkerhedsløsninger skal bidrage til at mindske dette voksende sikkerhedsproblem.

I Danmark har Trend Micro registreret en opsigtsvækkende sigtning på 211 procent i antallet af netbanksrelateret malware. Trend Micros danske landechef, Kim Lindberg, opfordrer derfor til, at man som dansk netbanksbruger er særligt opmærksom på at opdatere sine apps og sikkerhedsprogrammer:

”Alene i Danmark har vi set en stigning på hele 211 procent i antallet af malware mod netbanksbrugere fra første til andet kvartal. I USA var stigningen i samme periode på 29 procent. Truslen stiger i takt med, at man kan tilgå sin netbank fra stort set alle sine elektroniske enheder. Derfor opfordrer vi til, at man er ekstra opmærksom på sikkerheden og blandt andet husker at opdatere sine apps og sine sikkerhedsprogrammer.”

For mere information, kontakt venligst:
Kim Lindberg, dansk landechef hos Trend Micro.
Email: kim_lindberg@trendmicro.com
Tlf: 3063 5070

Om Trend Micro

Trend Micro Incorporated (TYO: 4704;TSE: 4704), er en markedsførende leverandør af cloudbaseret sikkerhed, som tilbyder løsninger til beskyttelse af internetindhold og trusselstyringsløsninger for både virksomheder og private brugere. Vi skaber en verden, hvor det er sikkert at udveksle digitale oplysninger. Trend Micro er banebrydende inden for serversikkerhed, og vi har mere end 20 års erfaring på området. Vi leverer de bedste løsninger til klient-, server- og cloudbaseret sikkerhed, som passer til vores kunders og partneres behov, vi stopper nye trusler hurtigere og beskytter dine data i fysiske, virtuelle og cloudbaserede miljøer. Vores produkter og tjenester er baseret på Trend Micro™ Smart Protection Network™, en markedsførende infrastruktur til udvinding af oplysninger om globale trusler, og vi stopper truslerne, der hvor de opstår – nemlig på internettet. Til at hjælpe os har vi over 1000 eksperter inden for internettrusler rundt omkring i verden.

Du kan få flere oplysninger om Trend Micro Incorporated og tilgængelige produkter og tjenester på TrendMicro.dk.