Dit tv er det nye mål for it-kriminelle

Danskerne køber i stor grad smart-tv med apps til Netflix, HBO og YouTube. Stuealteret bliver intelligent via apps, der har adgang til nettet. Det betyder også, at it-kriminelle nu kan forsøge at få adgang til dine informationer via tv’et. I værste fald kan de optage dine gøremål via webcam direkte i stuen eller soveværelset.

Tags: #Hacking, #Smart-TV, #Streaming, #TrendMicroDanmark

Ifølge BFE står der omkring en halv million smart tv alene i Danmark, når året er omme. Ifølge IHS iSuppli er hvert andet solgte tv på verdensplan i 2015et smart tv, mens 75 pct. af danskerne ifølge Sydfyns Elforsyning ønsker et smart tv næste gang, de køber et tv. Dermed bliver angreb via smart tv interessant for de it-kriminelle. De går efter volumen for at få mest ud af deres kriminelle aktiviteter. Noget andet, der lokker, er penge.

Vores digitale livstil gør det mere naturligt for os at købe og forbruge online tjenester. I Danmark anslås det af Sydfyns Elforsyning, at omkring en tredjedel af hustande har eller har haft et abonnement hos tjenester som Netflix, HBO og Viaplay. Der hvor der flyder penge, vil der altid være kriminelle. Derfor er smart tv en ny vej ind for de it-kriminelle – en vej ind, der ikke er særligt godt beskyttet pt.

”Så længe tv’et bare var en dum skærm, behøvede man ikke være urolig for ubudne gæster via tv’et. Men i takt med, at udbredelsen af smart-tv øges, er både brugere og branchen nødt til at sætte fokus på sikkerheden. Vi kender det fra pc-verdenen, hvor der er stort fokus på at holde de it-kriminelle ude. Det samme fokus er ved at komme på smartphones og tablets, men stort set ingen overvejer sikkerhedssituationen i forhold til smart-tv,” siger Kim Lindberg, dansk landechef hos Trend Micro.

Adgang til netbank og webcam
De it-kriminelle kan komme ind på netværket via smart-tv for derfra at gå videre til computere, mobiler og på den måde gå til angreb på netbank, hacke kodeord mv. Smart-tv er nemme at hacke, fordi koderne ofte er korte. Det kommer sig af, at fjernbetjeningen er besværlig til at skrive på. Et andet problem er apps – tv-producenterne tænker ikke sikkerhed ind, fordi de ikke har erfaring som pc-producenterne.

”I takt med at flere apparater har netadgang, åbner vi flere døre for de it-kriminelle. Kommer de ind, kan de få adgang til et webcam eller Kinect. Dermed kan de følge med i og optage, hvad der sker i stuen eller soveværelset hos den ramte. Det kan så igen blive brugt til afpresning, hvis de har billeder af private gøremål i hjemmet – ikke en rar tanke,” siger Kim Lindberg.

Den bedste måde at beskytte sig på er at bruge sin sunde fornuft. Derfor giver Kim Lindberg fem gode råd med på vejen:

Om Trend Micro

Trend Micro Incorporated (TYO: 4704;TSE: 4704), er en markedsførende leverandør af cloudbaseret sikkerhed, som tilbyder løsninger til beskyttelse af internetindhold og trusselstyringsløsninger for både virksomheder og private brugere. Vi skaber en verden, hvor det er sikkert at udveksle digitale oplysninger. Trend Micro er banebrydende inden for serversikkerhed, og vi har mere end 20 års erfaring på området. Vi leverer de bedste løsninger til klient-, server- og cloudbaseret sikkerhed, som passer til vores kunders og partneres behov, vi stopper nye trusler hurtigere og beskytter dine data i fysiske, virtuelle og cloudbaserede miljøer. Vores produkter og tjenester er baseret på Trend Micro™ Smart Protection Network™, en markedsførende infrastruktur til udvinding af oplysninger om globale trusler, og vi stopper truslerne, der hvor de opstår – nemlig på internettet. Til at hjælpe os har vi over 1000 eksperter inden for internettrusler rundt omkring i verden.

Du kan få flere oplysninger om Trend Micro Incorporated og tilgængelige produkter og tjenester på TrendMicro.dk.